Topp

Dedikerad server

En dedikerad server hyrs av oss och står i någon av våra serverhallar. Du slipper investera stora pengar i en egen server och och betalar bara en månadsavgift till Webcows. Vi tar ansvar för nätförbindelse, skalskydd och hårdvara.

Fördelar med en dedikerad server:

  • Större kontroll. Du administrerar och underhåller själv din server. Inga uppdateringar eller förändringar görs utom din kontroll.
  • Större kapacitet. Du delar inte hårdvara med andra kunder, servern är enbart din, och du kan nyttja den hur du vill.
  • Ekonomisk säkerhet. Genom att hyra servern behöver du själv inte stå för att byta ut felande hårdvara, det ingår i tjänsten.

I alla våra paket för dedikerade servrar ingår hela 600 GB trafik per månad. Du har dessutom möjlighet att köpa till extra trafikmängd om så behövs – det görs enkelt via kontrollpanelen.

Det här ingår också:

  • DNS. Kostnadsfri tillgång till vår DNS-tjänst som gör att du kan administrera dina DNS-zoner själv och ha full kontroll.
  • Operativsystem. Du kan själv välja vilket operativsystem du vill köra på din server. Vi tillhandahåller kostnadsfri installation av de flesta operativsystem. Behöver du en Windows Server-licens tillhandahåller vi hyra av den.

Avgiften för hyra av en dedikerad server betalas i förskott. Leveranstiden vid en nybeställning är 1–14 dagar, med reservation för förseningar från hårdvaruleverantören.

Om inte vårt paketerbjudande stämmer med dina önskemål kan vi alltid skräddarsy en lösning.

Vilket driftsansvar tar Webcows för din server?

  • Nät och Internetförbindelse. Webcows ser till att det nät som din server är kopplad till fungerar och att du är ansluten till Internet.
  • Skalskydd. Webcows tar ansvar för den serverhall där din server är placerad. Detta inkluderar kyla och el samt kringutrustning.
  • Hårdvara. Om någon hårdvara går sönder i din server tar Webcows ansvar för att byta ut den.

Extratjänst: Beredskap (föreslår att detta läggs ute till höger, under paketen).

För dig som behöver en högre servicenivå (SLA). Tjänsten innebär att du kan nå en tekniker hos oss vilken tid som helst, året runt.

Pris: från 995 kr/månad (vid utryckning tillkommer extra kostnad)

Vill du att vi kontaktar dig? fyll i formuläret nedan